Tájékoztatás - szünetel az ügyfélfogadás birtokvédelmi ügyekben és működési engedélyek kiadásával kapcsolatban

 

Tájékoztatjuk a tisztelt Ügyfeleket, hogy a

Polgármesteri Hivatal 18. irodájában

- működési engedélyek kiadásával kapcsolatban, és birtokvédelmi ügyekben -

az ügyfélfogadás

2018. december 21-én (pénteken)

szünetel.

Megértésüket köszönjük!

FELHÍVÁS HÓ- ÉS SÍKOSSÁGMENTESÍTÉSRE

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében. Kérjük minden magánház, társasház, üzlethelyiség tulajdonosát, bérlőjét, használóját, valamint az intézményvezetőket, hogy intézkedjenek arra vonatkozóan, hogy a saját ingatlanjaik előtti járdaszakasz legalább 1 méter széles sávban hó- és jégmentes legyen.

A hó- és síkosság-mentesítés elmulasztásából eredő balesetekért a takarítást elmulasztó ingatlantulajdonos, bérlő, vagy használó tartozik teljes felelősséggel.

Bővebben: FELHÍVÁS HÓ- ÉS SÍKOSSÁGMENTESÍTÉSRE

Téli igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban (2018)

TÁJÉKOZTATÓ

téli igazgatási szünetről

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 6/2018.(IV.23.) önkormányzati rendeletével

2018. december 27-étől – 2018. december 28-áig

téli igazgatási szünetet

rendelt el a Polgármesteri Hivatalban.

Bővebben: Téli igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban (2018)

Az afrikai sertéspestis miatt bevezetett orosz exportkorlátozás módosítása

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a 2018. december 4. napján kelt levelében arról tájékoztatta a Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatalt, hogy az Oroszországi Föderáció állategészségügyi hatósága módosította az afrikai sertéspestis (ASP) vonatkozásában fertőzöttnek minősülő területek körét, mely az exportra vonatkozóan magában foglalja Pest megye teljes területét is.

Bővebben: Az afrikai sertéspestis miatt bevezetett orosz exportkorlátozás módosítása

Tájékoztató az e-kereskedelemben végzett fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről

A Kormány célja, hogy a családok biztonságosan vásárolhassanak az interneten is, ezért a fogyasztóvédelmi ellenőrzések középpontjában a netes kereskedelem áll.


A fentiekkel kapcsolatban, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága által összeállított „Kommunikációs háttéranyag az e-kereskedelemről" c. dokumentum rövid összefoglaló anyagát az e-kereskedelemben végzett fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről, az alábbi linken olvashatják:

Kommunikációs háttéranyag az e-kereskedelemről

A tájékoztató anyag az ünnepi internetes vásárlásokkal kapcsolatban is segítséget kíván nyújtani és azok vonatkozásában ad néhány hasznos fogyasztóvédelmi tanácsot.

Aktualizált tájékoztató a települési önkormányzat jegyzőjének engedélyezési hatáskörébe tartozó kutak eljárásjogi szabályairól. (2018. november)

 A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet (továbbiakban: 72/1996. (V. 22.) Korm. r.) 2016. június 15-én hatályba lépett módosítása átalakította a vízgazdálkodással kapcsolatos települési önkormányzat jegyzőjéhez delegált hatósági jogköröket, mely változást hozott a kutak engedélyezésében is. Emellett a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (továbbiakban: Vgtv.) 2016. június 4-i módosítása beiktatta a törvénybe a 29. § (7) bekezdést, amely 2018. december 31-ig mentesíti a vízgazdálkodási bírság kiszabása alól azokat a létesítőket, akik a Vgtv. e módosítása előtt engedély nélkül létesítettek kutat. E jogalkotói intézkedésről különböző médiumokon keresztül értesült a lakosság. Ez a jegyzők felé benyújtandó engedély iránti kérelmek számának növekedésére való tekintettel 2017 februárjában tájékozatót adtunk közzé az önkormányzati hírlapban.

A közelmúltban a Belügyminisztériumhoz több települési önkormányzat jegyzőjétől is megkeresés érkezett a kutakkal kapcsolatos szabályozás helyes alkalmazását illetően, valamint az előírások is változtak, ezért a vonatkozó, jelenleg hatályos jogszabályok közötti eligazodás megkönnyítése és szakmai segítségnyújtás érdekében egy aktualizált tájékoztató anyagot állítunk össze.

Bővebben: Aktualizált tájékoztató a települési önkormányzat jegyzőjének engedélyezési hatáskörébe tartozó...

Vágányzári információ - jelentős változások lesznek a menetrendben januártól, pályakarbantartási munkák miatt

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2019. január 5-től 2019. január 6-ig Rákos – Rákoshegy állomások között, 2019. január 26-tól 2019. január 27-ig Rákoshegy – Maglód állomások között, 2019. február 2-től 2019. február 3-ig Maglód – Gyömrő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.

Vágányzári információ

 

 

Dr. Szabó Ilona szabadság miatt nem rendel

 
Tájékoztatjuk a tisztelt Betegeket, hogy dr. Szabó Ilona 2018. december 14-én (péntek), december 17-én és 18-án (hétfő-kedd) szabadságát tölti.
Sürgős esetben dr. Verasztó Mihály Ecseren, és dr. Tóth Éva Maglódon helyettesítenek, saját rendelési idejükben.
 
Megértésüket köszönjük!
 
RizVN Login