TÁJÉKOZTATÁS VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEK BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉRŐL

Ezúton értesítjük a vendéglátó üzleteket, hogy a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 31. §-a értelmében - mely 2021. január 1. napjától alkalmazandó – „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.

A kereskedőnek a vendéglátó üzletet a Korm.rendelet alább idézett 4. számú mellékletében felsorolt típusok szerint szükséges besorolnia.

Bővebben: TÁJÉKOZTATÁS VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEK BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉRŐL

Boldog Új Évet Kívánunk!

Gazdag karácsonyunk van!

Korábban már tájékoztatást adtunk az új 12 tantermes iskola kivitelezésének előkészítéséről. Az építési közbeszerzési eljárás ajánlatai jelenleg az értékelési szakaszban vannak, az  eredmény hirdetést követően tavasz folyamán az érdemi megvalósítás is kezdetét veszi. 

Karácsony előtt egy nappal újabb óriási eredményről tudunk beszámolni. A Maglódi Torna Club és az önkormányzat együttműködésével beadott pályázatunk egy többfunkciós sportcsarnok létesítésére a Magyar Kézilabda Szövetségnél kétszer is sikertelenül  zárult. Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő hathatós támogatásával harmadszorra kormányzati segítséget kértünk, melyre rövid időn belül pozitív válasz érkezett. A tavasszal megfogalmazott kérésünket a Kormány 1997/2020 (XII.23.) határozatával befogadta és a sportcsarnok beruházásának előkészítésére 47.723.850 Ft összeg biztosításáról határozott. 

 A kormány határozat értelmében az épület engedélyeztetését, kiviteli terveinek elkészítését és a feltételes közbeszerzés lebonyolítását 2021. augusztus 31-ig meg kell valósítanunk. Ezt követően a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és az emberi erőforrások minisztere a közbeszerzési eljárás eredménye alapján készíti el a kormány előterjesztést a kivitelezésre vonatkozó kötelezettségvállalási összeg jóváhagyására.

A minden tekintetben nehéz 2020-as esztendő lezárásaként érkező kormányzati segítséggel újabb távlatok nyílnak az önkormányzati fejlesztések terén. A nagy léptékű egészségügyi, oktatási, szociális beruházásaink megvalósítását hamarosan a sportcélú infrastruktúra fejlesztés követi. 

 

Áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag új évet kívánok városunk valamennyi lakójának!

Tabányi Pál

polgármester

Fogászati ügyelet az ünnepek alatt

Az ünnepi időszakban a rendelés a következőképpen alakul:

December 23. ügyelet helyben:

Dr. Szabó Ilona 9:00-12:00

December 24-25. ügyelet: Bp., Szentkirályi u.40.

061 317 6600

December 28. ügyelet helyben:

Dr. Tóth Éva - 0630 157 57 47

December 29. ügyelet Ecser:

Dr. Verasztó Mihály - 0629 336 067

December 30. ügyelet helyben:

Dr. Szabó Ilona 9:00-12:00

Minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!

Kellemes Ünnepekete Kívánunk!

Téli igazgatási szünet 2020.

TÁJÉKOZTATÓ

téli igazgatási szünetről

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 7/2020.(VI.29.) önkormányzati rendeletével

2020. december 28. napjától – 2020. december 31. napjáig

téli igazgatási szünetet

rendelt el a Polgármesteri Hivatalban.

Bővebben: Téli igazgatási szünet 2020.

Maglódon folytatja a terjeszkedést a HelloParks

A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat egy 46 hektáros területen elkezdte az első ütemben épülő, közel 46 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósításának előkészítését. A telken felépítendő ipari és logisztikai központban a BREEAM fenntarthatósági szabványnak megfelelő épületek kapnak majd helyet, összesen 193.000 négyzetméteren.

Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínen, Maglódon folytatja fejlesztéseit HelloParks. Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található, 46 hektáros telken már megkezdődött az első ütemben épülő, közel 46 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósításának előkészítése. Az első épület 2021 végére készülhet el, e beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

Bővebben: Maglódon folytatja a terjeszkedést a HelloParks

Bíróságok téli ítélkezési szünete

Tisztelt Lakosság!

A Monori Járásbíróság tájékoztatása alapján, a bíróság a téli időszakban valamennyi szervezeti egyégénél

2020. december 24. napjától 2021. január 1. napjáig ítélkezési szünetet tart.

Az ítélkezési szünet ideje alatt valamennyi ügyszakban ügyeletet tart a bíróság.

A büntető, polgári és végrehajtó iroda ügyeletet tart. A szünet időtartama alatt felvilágosítást kérni, beadványokat benyújtani az ügyfélfogadási időben lehet:

Hétfő: 8.30-tól 11.30-ig

Kedd: 8.30-tól 11.30-ig

Szerda: 8.30-tól 15.30-ig

Csütörtök: 8.30- 11.30-ig

Péntek: 8.30- 11.30-ig

Az ügyfélsegítő szolgáltatás is megtartásra kerül, hétfőnként 9.00-tól 12.00 óráig. 

Megértésüket köszönjük!

Adóügyi intézkedések

A képviselőtestület által elfogadott koncepció alapján november végén kezdetét vette a helyi adórendszer átalakítása. A december másodikán hatálybalépett kormányrendelet felülírta az egy nappal korábban elfogadott rendeleteinket. Így 2021-ben nem csökken az iparűzési adó mértéke 1,9%-ra, nem kerül eltörlésre a kommunális adó és nem kerül bevezetésre az építményadó. 

Az önkormányzat ebben a nehéz helyzetben is elkötelezett a további fejlesztések iránt, ezért nagy összegű hitel felvételének engedélyezését kezdeményezi a kormánynál, mivel beruházásra fordítható forrásaink teljes mértékben elapadtak.  A fejlesztési hitelből szeretnénk városunk valamennyi utcáját szilárd burkolattal ellátni. Jelen gazdasági helyzetben ezt az egyetlen megoldást látjuk, hogy ne törjön meg  az évek óta tartó töretlen városépítési folyamat.

Tabányi Pál

polgármester

 

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login