Tájékoztatás a kormányhivatal átalakulásáról és a járási hivatal hatáskörbővüléséről

A Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatala tájékoztatja a tisztelt Ügyfeleket, hogy a Kormány döntése értelmében 2017. január 1-jével átalakulnak a központi hivatalok, folytatódott a kormányhivatalok szervezeti integrációja és bővült a járási hivatalok hatásköre.

  1. A központi hivatalok átalakulásának következtében a Pest Megyei Kormányhivatal országos illetékességgel látja el a másodfokú fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi hatósági jogköröket. Ugyancsak másodfokú hatósági jogkört gyakorol a földművelésügyi, a növényi- és talajvédelem, erdészeti, vadgazdálkodási, halászati feladatok ellátása körében. A Pest Megyei Kormányhivatal továbbá ellátja a szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatokat, valamint gyakorolja az előadó-művészeti szervezetek támogatásával összefüggő hatósági jogkört.* (*A fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti és működési szabályzatáról szóló 39/2016. (XII.30.) MvM utasítás a Hivatalos Értesítő 67. számában jelent meg.)

 

  1. A szervezeti integrációval változik a fórumrendszer is. A fórumrendszer átalakításának célja, hogy az állampolgárok a lehető legtöbb I. fokú államigazgatási hatósági ügyet a járási hivatalokba tudják intézni. Ennek megfelelően 2017-től kezdődően a korábban a megyei kormányhivatalok I. fokú hatáskörébe tartozó legtöbb hatósági ügyet a megyeszékhely járási hivatalokban lehet intézni. Pest megyében a kiemelt járási hivatal az Érdi Járási Hivatal.
  1. A Vecsési Járási Hivatal hatásköre is kiszélesedik, általános fogyasztóvédelmi, közoktatási, valamint áldozatsegítői és jogi segítségnyújtási ügykörökkel, valamint a családi gazdálkodások nyilvántartásával, összesen több, mint 60 új ügytípussal. Valamennyi ügykörben fogadjuk az ügyfeleket a kirendeltségeinken és a teleülési ügysegédi szolgáltatás keretében is.
  1. Ezzel egyidejűleg a kormányablakokban intézhető ügytípusok száma is nőtt, így 2017-ben a kiegészítő szolgáltatásokkal együtt már több, mint 1500 hatósági ügyben várjuk ügyfeleinket az ügyfélszolgálaton. Az ügykörök felsorolását a kormányablakokról szóló 515/2013. (XII.30.) Korm. rend. tartalmazza.
  1. Az átalakulás a Vecsési Járási Hivatal szervezését is érintette.

Az új SZMSZ alapján a járási hivatal az alábbi szervezeti egységekkel működik tovább:

Kormányablak Osztály

Cím: 2220 Vecsés, Fő út 246-248.

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 1818

Osztályvezető: Kiss Judit hivatalvezető-helyettes

Hatósági Osztály

Cím: 2220 Vecsés, Szent István tér 1.

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 06 29 555 235; 06 29 555 271

Osztályvezető: Dr. Borbélyné Dr. Muity Klára

Gyámügyi Osztály

Cím: 2220 Vecsés, Fő út 110.

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 06 29 350 125; 06 29 350 115

Osztályvezető: Hebeny Hedvig

RizVN Login