"Beszélő képek" című fotókiállításhoz kérjük a Maglód Ófaluiak segítségét

FELHÍVÁS

Kedves Maglód Ófaluiak!

„Beszélő képek” címmel fotókiállítást szervezünk. A kiállítás terveink szerint a mai Maglód Ófalui családoknál fellelhető régi fényképek alapján mutatja be a település lakóinak múlt századi közösségi életét.

Kérjük, aki szeretné megosztania az Ófaluban lakó emberek életét ábrázoló régi fényképeit, az tegye lehetővé azt számunkra. A fényképekről másolatokat készítünk (digitalizáljuk) a Miskolci Egyetem hallgatóinak bevonásával, majd azokból 2017 júniusában kiállítást rendezünk a Maglódi Művelődési Házban.

A régi fényképek felkutatására és digitalizálására a Miskolci Egyetem hallgatóinak kutatótábort szervezünk 2017. május 1-5 között Maglód Ófaluban. A Helytörténeti Gyűjteményben várjuk mindazokat, akik a falu életére vonatkozó családi fényképeiket megosztják a kutatócsoporttal. Aki nem tudja elhozni a fényképeket, és ezt jelzi számunkra, hallgatóink személyesen keresik fel és ott helyben digitalizálják azokat.

Segítségüket és támogatásukat kérve üdvözli Önöket:

Üdvözlettel:

Dr. Kotics József

intézetigazgató

Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet  

                            

Kedves Maglódiak!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy megőrizzük múltunkat, kultúránkat és örökül adjuk gyermekeink, unokáink részére.

Kérem, segítsenek a Miskolci Egyetem Diákjainak és Vezetőjüknek azzal, hogy előveszik régi fényképeiket és vigyék el személyesen vagy juttassák el a Helytörténeti Gyűjteménybe ahol a diákok lemásolják, elektronizálják a fényképeket, és azonnal vissza is adják emlékeiket. Ha valaki nem tud elmenni, akkor kérem, jelezze nekem, hogy hova menjenek ki személyesen a Miskolci Egyetem diákjai a Magház valamelyik dolgozójával és a helyszínen végzik el a bemásolást.

Segítségüket köszönöm.

Kérges László

Maglód Város alpolgármestere

Mobil:06-70-3372745, vezetékes: 326-216

RizVN Login