November 1-jétől változik a behajtási hozzájárulásokról szóló rendelet

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 20/2016. (IX.26.) önkormányzati rendeletével módosította 'a település korlátozással terhelt helyi közútjaira és egyéb övezeteibe történő behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról’ szóló 14/2016. (VI.27.) rendeletét.

A 20/2016. (IX.26.) önkormányzati rendelet 2016. november 1-jétől hatályos.

E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 'a település korlátozással terhelt helyi közútjaira és egyéb övezeteibe történő behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról’ szóló 14/2016. (VI.27.). rendelete.

Maglód város területére történő behajtás engedélyezésének menete az alábbiak szerint változik:

Bővebben: November 1-jétől változik a behajtási hozzájárulásokról szóló rendelet

Községi zárlat feloldása

Tájékoztatjuk a tisztelt Méhészeket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Monori Járási Hivatala Gyömrő, Maglód, Mende, Péteri települések teljes közigazgatási területén lévő méhállományokra a korábban PE-09I/1/998-3/2015. számú határozatában a mézelő méhek európai költésrothadása miatt elrendelt községi zártaltot a mai nappal feloldja. A határozatban elrendelt korlátozó intézkedéseket visszavonja.

Mende település, valamint a helyi zárlat 5 km-es sugarú körzetébe tartozó Gyömrő, Maglód, Péteri települések méhállományának átvizsgálása során, újabb megbetegedést nem észleltek.

Gyömrő, Maglód, Mende, Péteri területén egyetlen méhészet sem áll a betegség miatt helyi zárlat alatt.

Méhészkedés, valamint méhek be- és kiszállításának bejelentése

 

 

 

 

 

 

A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet értelmében a méhészkedést (méhtartást) minden év február végéig, az újonnan kezdett méhészkedést pedig e tevékenység megkezdésétől számított nyolc napon belül kell bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél, aki a méhészt nyilvántartásba veszi, és a nyilvántartást folyamatosan vezeti. (Méhtartás bejelentő lap)

Bővebben: Méhészkedés, valamint méhek be- és kiszállításának bejelentése

Tájékoztatás locsolási kedvezmény megszűnéséről

001

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2013-ban nem alkalmazzák a locsolási kedvezményt.

Bővebben: Tájékoztatás locsolási kedvezmény megszűnéséről

KÖZVILÁGÍTÁS MEGHIBÁSODÁSÁNAK BEJELENTÉSE

 

001

Bővebben: KÖZVILÁGÍTÁS MEGHIBÁSODÁSÁNAK BEJELENTÉSE

Tájékoztató az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetéséről

Az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetésének szabályairól Maglód Város Önkormányzatának 23/2003. (XII.1.) Kt. rend. IV. fejezetében olvashatnak.

001

Bővebben: Tájékoztató az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetéséről

Szeptember 1-jétől változik a behajtási engedélyekről szóló rendelet

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 14/2016. (VI.27.) önkormányzati rendeletével megalkotta 'a település korlátozással terhelt helyi közútjaira és egyéb övezeteibe történő behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról’ szóló új rendeletét.

A 14/2016. (VI.27.) önkormányzati rendelet 2016. szeptember 1-jétől hatályos.

E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Maglód Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról szóló 8/2007. (III.30.) Kt. rendelete.

Maglód város területére történő behajtás engedélyezésének menete az alábbiak szerint változik:

Bővebben: Szeptember 1-jétől változik a behajtási engedélyekről szóló rendelet

KÖZLEMÉNY

001Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása erdők- és szabadtéri tüzek megelőzése érdekében

A Közlemény és a részletes tájékoztató ITT olvasható

RizVN Login