Statisztikai adatok gyűjtése - Kerti lucfenyő pusztulások hazánkban

Feltöltve: 2024-01-30

A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatói az alábbi kéréssel fordulnak a tisztelt Lakossághoz: 

"2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként tanulmányt készítünk, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira. Kutatásunkhoz adatokat gyűjtünk a hazai kertekben, közterületeken 2023-ban elpusztult lucfenyőkre vonatkozóan. (Atommagkutató Intézet, Debrecen).

Arra kérjük a lakosságot, hogy segítsenek képet alkotni az elmúlt évben tapasztalható kerti lucfenyő pusztulásról egy három kérdéses kérdőív kitöltésével, amely mindössze fél percet vesz igénybe. Fontos, hogy a város/község lakosainak megfigyelései is bekerülhessenek az adatbázisba.

Ha kertjében, vagy telkéhez kapcsolódó közterületen állt/pusztult el lucfenyő (a hagyományosan karácsonyfának használt fenyőféle, és nem a szürkés-hamvas ezüstfenyő), kérjük, válaszoljon a következő három kérdésre! 

A kérdőív fél perc alatt kitölthető. E-mail címet, személyes adatokat nem gyűjtünk. Együttműködésüket köszönjük!"

A kérdőív linkje:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgnK7dght-8hIoG-MMtrtPix-k113xhzbu3fl-OJFGgdbKsA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

 Legfrissebb híreink