Csépe Milla - Festőművész

(Csongrád, 1964. augusztus 14.)

Csépe Milla - festőművészA csornai óvónőképzőben eltöltött középiskolás évek alatt szeretette meg a rajzolást, festészetet. Így került a szegedi Juhász Gyula Tanítóképző Főiskola rajz-földrajz szakára. Diplomája megszerzése után Maglódra költözött, jelenleg is itt él férjével és két kisfiával. 1989-ben költöztek Maglódra. Férje is tanár, matematika, testnevelés és számítástechnika szakon. Együtt tanítanak a Központi Iskolában.

Szabadidejében festészettel foglalkozik. Képeivel már több önálló kiállításon bemutatkozott. Inspirációját szinte kizárólag színélményekből meríti: egy-egy óvárosi utcarészlet ódon színhangulata, vörösbe borult arborétumi részlet, egy csónakkal teli öböl hideg kékje.

Az iskolában pár éve rajz-szakkört indított a festészet iránt fogékony gyerekeknek. Ezt a munkát folytatja a most megalakult Vermesy Péter Művészeti Iskola festő tagozatán.

A "Maglódi Kalendárium 2000" című könyvben a hátsó oldalon bemutatja a szerző néhány rajzát és rövid életrajzát:

"Csépe Milla tanulmányait befejeztével, 1989-ben költözött Maglódra. A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán végzett. Jelenleg is Maglódon él férjével és két gyermekével, és a helyi általános iskolában dolgozik. Festészeti stílusára jellemző a tiszta színfoltok egymás mellé építése, amit a tempera használatával tud leginkább érvényesíteni."

Képgaléria

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login