Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

Tisztelt Maglódi Választópolgárok!

Mint ahogy Önök előtt is ismert, 2022. évben kerül sor az országgyűlési képviselők megválasztására. (Ugyanebben az évben várhatóan országos népszavazás is lesz.) A választás lebonyolításában – a korábbiakhoz hasonlóan – felelősségteljes szerep vár a választópolgárokból álló független, kizárólag a törvénynek alárendelt szavazatszámláló bizottságokra. A bizottságok elsődleges feladata a választások tisztaságának biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, a törvényesség betartása és betartatása. Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár.

Amennyiben Ön Maglód városban állandó lakóhellyel rendelkező választópolgár, kérem vállaljon munkát a szavazatszámláló bizottságban. 

 A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 17. § (1) bekezdés a) pontja és (2) bekezdése szerint a szavazatszámláló bizottságnak csak az a Maglód városban „állandó” lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet a tagja, aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat, és akivel szemben a Ve. 18. § (1) és (2) bekezdésében foglalt összeférhetetlenségi okok egyike sem áll fenn.

(Az országgyűlési képviselők választásán nem választható, aki jogerős ítélet alapján szabadságvesztés büntetését vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti. A szavazatszámláló bizottság választott tagjával kapcsolatos részletes összeférhetetlenségi szabályok a csatolt jelentkezési lap tájékoztató részében olvashatók.)

A szavazatszámláló bizottságok tagjait Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testülete – a helyi választási iroda vezetője, a jegyző javaslatára – választja meg. A szavazatszámláló bizottságok választott tagjainak megbízatása a következő általános választásra megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztásáig tart.

Várjuk szíves jelentkezését a választott szavazatszámláló bizottsági tagok közé.

A jelentkezési lap leadása nem jelenti a jelentkező automatikus megválasztását, illetőleg részvételét a szavazatszámláló bizottsági munkájában. Amennyiben megválasztására, beosztására sor kerül, az Ön által megadott elérhetőségeken a Választási Iroda tagja értesíteni fogja.

Kérem, keresse fel személyesen, e-mailen vagy hívja telefonon a Helyi Választási Irodánál Papp Márta irodatagot.

Címe: Polgármesteri Hivatal 2234 Maglód, Fő utca 12. emelet 17.

Telefon: 06-29/526-094

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A jelentkezési lap és összeférhetetlenségi nyilatkozat az alábbiakban megadott linken letölthető, és elvihető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatáról is.

Jelentkezését előre is köszönjük!

Margruber János
HVI vezető

SZSZB jelentkezési lap letöltése.

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login