Szelektív zöldhulladék elszállítása 2020. június 1. -augusztus 31. között

Tisztelt Lakosok!

A szelektív- és zöldhulladék elszállítása 2020. június 1 - augusztus 31. között az alábbi időpontokban fog megtörténni településünkön. Júniusban várhatóan a jelenlegi mellé még egy plusz zöldhulladék elszállítási időpontot biztosítani fog a szolgáltató.

2020. június 2-től ismét igényelhető a házhoz menő lomtalanítás!

 

Még áprilisban a a DTkH Nonprofit Kft. tájékoztatott minket, hogy a szelektív- és zöldhulladék szállítási gyakoriságát havi egy alkalomra csökkenti, az általa szolgáltatott közel 100 településen.

A környező településekkel összefogva felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval, jeleztük feléjük, hogy számunkra ez elfogadhatatlan és továbbra is igényt tartunk a havi két-két szállításra. Az egyeztetést követően sikerült megállapodni, így májusban két-két alkalommal történt meg a hulladékok elszállítása.

A szolgáltató a törvényi minimumra, a járványhelyzetre és nehéz anyagi helyzetére hivatkozva azonban júniustól nem kívánja teljesíteni a havi két-két szállítást. Hiába jeleztük feléjük, hogy nem tudjuk elfogadni ezt, a társulási tanács jóváhagyta a rendelkezést.

Amennyiben mégis szeretnénk az eddigi rendszert fenntartani, úgy havi szinten több millió forintos költséget számláznak ki Önkormányzatunk felé.

Keressük a megoldást és főleg a forrásokat, hogy hogyan tudnánk ebben a nehéz időszakban költségvetésünkből ezt az összeget előteremteni.

Egyszeri nagyobb beruházást jelent, de hosszú távon költséghatékonyabb lenne, ha a lakosság részére hulladékgyűjtő edényeket biztosítanánk - erre is keressük a lehetőségeket.

Fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, mindent megteszünk, hogy megnyugtatóan rendezzük a kialakult helyzetet.

Üdvözlettel:

Jenei Péter

alpolgármester

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login