Gazdag karácsonyunk van!

Korábban már tájékoztatást adtunk az új 12 tantermes iskola kivitelezésének előkészítéséről. Az építési közbeszerzési eljárás ajánlatai jelenleg az értékelési szakaszban vannak, az  eredmény hirdetést követően tavasz folyamán az érdemi megvalósítás is kezdetét veszi. 

Karácsony előtt egy nappal újabb óriási eredményről tudunk beszámolni. A Maglódi Torna Club és az önkormányzat együttműködésével beadott pályázatunk egy többfunkciós sportcsarnok létesítésére a Magyar Kézilabda Szövetségnél kétszer is sikertelenül  zárult. Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő hathatós támogatásával harmadszorra kormányzati segítséget kértünk, melyre rövid időn belül pozitív válasz érkezett. A tavasszal megfogalmazott kérésünket a Kormány 1997/2020 (XII.23.) határozatával befogadta és a sportcsarnok beruházásának előkészítésére 47.723.850 Ft összeg biztosításáról határozott. 

 

 A kormány határozat értelmében az épület engedélyeztetését, kiviteli terveinek elkészítését és a feltételes közbeszerzés lebonyolítását 2021. augusztus 31-ig meg kell valósítanunk. Ezt követően a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és az emberi erőforrások minisztere a közbeszerzési eljárás eredménye alapján készíti el a kormány előterjesztést a kivitelezésre vonatkozó kötelezettségvállalási összeg jóváhagyására.

A minden tekintetben nehéz 2020-as esztendő lezárásaként érkező kormányzati segítséggel újabb távlatok nyílnak az önkormányzati fejlesztések terén. A nagy léptékű egészségügyi, oktatási, szociális beruházásaink megvalósítását hamarosan a sportcélú infrastruktúra fejlesztés követi. 

 

Áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag új évet kívánok városunk valamennyi lakójának!

Tabányi Pál

polgármester

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login