Történelmi jelentőségű útfejlesztés Maglódon

002Akadozik a pályázati pénz folyósítása, október óta vártak rá

Emléktábla elhelyezésével ma, március 20-án ünnepélyesen véget ért Maglódon az a nagyszabású fejlesztés, amelynek révén a település 14 utcája 7,5 kilométer hosszban kapott aszfaltburkolatot. A beruházás fővállalkozója, a HEDO Kft. kitűnő munkát végzett. Szeptemberben vette át a munkaterületet és decemberben be is fejeződtek a munkálatok - hangsúlyozta rögtönzött beszédében Tabányi Pál polgármester. - Maglód történetében még nem volt példa arra, hogy 494 millió forintot költött volna bárki az infrastruktúra fejlesztésére. Az uniós forráshoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében jutott Maglód városa, amelyhez 35 százalékos saját erőt kellett biztosítani.
A polgármester megjegyezte, októberben adták be az első számlát, s azóta késlekedett a pénz folyósítása. Éppen a mai napon érkezett a hír arról, hogy az pályázati pénz első része a város, illetve a HEDO Kft. számlájára került. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban felgyorsulnak a kifizetéssel járó események.
A 14 utcának a megépítése óriási lépés Maglód hátrányos helyzetének ledolgozásában. A fejlesztéssel eljutottunk odáig, hogy a földes utcáinkat háromnegyed részben leaszfaltoztuk - jelentette ki Tabányi Pál. - Tervezzük a munkálatok folytatását. Pályázatokra már nem számíthatunk, de hitelből, illetve saját forrásból igyekszünk a pénzt előteremteni hozzá.
Ezután a város elöljárói elhelyezték a táblát, amely - pályázati feltételként - jelzi, hogy milyen forrásból valósult meg a fejlesztés.

001
Tabányi Pál polgármester fölcsavarozza az emléktáblát. Szemben Hadnagy Zsolt alpolgármester.

       Forrás: Tizenhetedik

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login