Maglódiak tiltakoztak a 31-es úton

magyar-nemzetFélpályás lezárással hívták fel a figyelmet a helyiek a szakasz veszélyességére

Megelégelve a sorozatos tragédiákat, két órán át tartották lezárva maglódi civil szervezetek szombaton a 31-es főút egy sávját. A települést érintő szakaszon csak az elmúlt egy évben hetven baleset történt, május óta öten haltak meg ezen az alig pár száz méteren.

Bár sorozatosak a súlyos balesetek, a maglódiak szerint az illetékesek semmit sem tesznek a forgalmas 31-es főút biztonságáért. Valósággal sokkolta a helybélieket, hogy augusztus 4-én egy várandós kismama halt itt meg, miután kocsija frontálisan összeütközött egy autóbusszal – a civil szervezetek ekkor mondták ki: elég volt! A fiatalasszony a helyszínen vesztette életét, nyolc hónapos magzatát egyedülálló módon a mentőautóban emelték ki császármetszéssel a testéből, de másnap a csecsemő is elhunyt. Mivel a helyi önkormányzati képviselők és a civilek többszöri kérése, hogy épüljön körforgalom és helyezzenek el egyéb biztonságtechnikai elemeket is, süket fülekre talált, szombatra mindenkit az útra hívtak, hogy a forgalmat lassítva figyelmeztessenek az áldatlan állapotra. A Budapestről Jászberénybe vezető 31-es, és a városon áthaladó Fő út találkozásánál jelenleg egy átláthatatlan és balesetveszélyes kereszteződés található, ezt váltaná fel a maglódiak reményei szerint mielőbb a körforgalom. A fejlesztés Hadnagy Zsolt alpolgármester elmondása szerint százmillió forintba kerülne, „emberéletek azonban nem jelenthetnek pénzkérdést”.
A szombati akcióban végül rendőri biztosítás mellett félszáz jármű vett részt, incidens nem történt. A város másik alpolgármestere, a tiltakozás egyik főszervezője, Vaskó Krisztián lapunknak azt mondta, sikeresnek tartják a megmozdulást, de ha így sem érnek el eredményt, akkor lehet, hogy további demonstrációkat is tartanak.
A helyszínre várták a térség országgyűlési képviselőjét, Gál Zoltánt is, de a szocialista politikus nem ment el.

Zebrán gázoltak. Három gyalogost is zebrán ütöttek el szombaton reggel a fővárosban, a Gubacsi híd közelében egy idős asszony meghalt, a Margit hídon elgázolt két ember egyike megsérült – adta hírül az MTI. A BRFK ügyeletese elmondta, a 83 éves nő a tilos jelzés ellenére indult el a kijelölt átkelőhelyen, a Margit hídon a Jászai Mari tér felől érkező gépkocsi szabályosan közlekedő járókelőknek szaladt. A gázoló segítségnyújtás nélkül elhajtott, felkutatását a rendőrség megkezdte.

Végzetes verseny és diszkóbaleset. Két ember a helyszínen életét vesztette, amikor egy személykocsi egy szabályosan parkoló teherautónak ütközött szombaton éjjel Szolnokon, a Széchenyi körúton – közölte a rendőrség az MTI-vel. Az elsődleges információk alapján a baleset előtt a körúton két autó versenyzett egymással, és az egyik járt szerencsétlenül. A kocsiban a két hátul ülő fiatal halt meg, míg a vezető és a mellette lévő utas súlyos sérüléseket szenvedett. Sümegnél szintén ketten haltak meg szombaton éjfél előtt néhány perccel, miután árokba borult egy autó. A balesetben a kocsit vezető 35 éves sümegi asszony és egy mögötte helyet foglaló, 16 éves sümegi fiú vesztette életét. A nő feltehetőleg bálból vagy diszkóból szállított haza fiatalokat.

2008. október 6.

 György Zsombor

001   002   003

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login