Hagyományőrző disznóvágás

2008. február végén Vámosladány és Lövéte bölléreinek részvételével nagyszabású disznóvágás került megrendezésre Maglódon.

A hajnaltól hajnalig tartó esemény keretében az erdélyi és a felvidéki hagyományok keveredtek Maglódon. Ki-ki saját őseitől örökölt módszer szerint dolgozta fel a négylábú jószágot és készített belőle finom étkeket a nagyszámú helyi és meghívott vendég nagy örömére.  

A disznótorhoz idén második alkalommal a Maglódi Borok Versenye is párosult. A szakavatott zsűri legjobbnak a vámosladányi főböllér, Adami János borait minősítette.

Bővebben: Hagyományőrző disznóvágás

Ladányi vendégszereplés

A Nőklub és a Nyugdíjas Klub hagyományőrző csoportjai Vámosladányban léptek fel.

A két napos kapcsolatépítés jegyében újra bemutathatták a maglódi hagyományőrző csoportok tudásukat vámosladányi testvértelepülésünkön. A lévai városnézést követően megrendezett közös kultúrális program jó hangulatú nótázással ért véget.

Bővebben: Ladányi vendégszereplés

Maglódi gyerekek Vámosladányban

Egy vámosladányi nyertes pályázatnak köszönhetően a Maglódi Ifjú Polgárok Egyesületének tagjai nyaraltak a testvértelepülésen.

Kollárdi Olga polgármester asszony által szervezett majd egy hetes program keretében a maglódi gyerekek megismerkedtek Vámosladány és a környék nevezetességeivel. A vámosladányi pályázatnak köszönhetően a két település gyermekei között számos baráti kapcsolat kötődött.

Bővebben: Maglódi gyerekek Vámosladányban

Nyugdíjasok Vámosladányban

Jó hangulatú hétvégét töltöttek a Nyugdíjas Klub tagjai Vámosladányban.

Testvértelepülésünk meghívására keresték fel nyugdíjasaink Vámosladányt. A jó hangulatú hétvége egy közös kultúrális programmal zárult a helyi művelődési házban, ahol a mieink mellett fellépett a helyi nyugdíjas énekkar, valamint a gyermek modern tánc csoport is. Zselízi városnézéssel  és a ladányi borok kósolásával egészült ki a két napos látogatás.

Bővebben: Nyugdíjasok Vámosladányban

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login